• Belangrijke mededeling
 • Door het Coronavirus (COVID-19) wordt iedereen geconfronteerd met maatregelen die het dagelijks leven en de omgang met elkaar ernstig verstoren. Graag vertellen wij u hoe wij omgaan met deze situatie.

  Onze showroom en werkplaats blijven gewoon open tijdens onze reguliere openingstijden en uw geplande afspraak kan doorgaan. Uiteraard volgen wij alle richtlijnen van het RIVM en worden alle voorschriften opgevolgd.

   Wij hebben de volgende maatregelen genomen om verspreiding zo goed mogelijk tegen te gaan:
  • Wij schudden geen handen, houden afstand en geven voorkeur aan communicatie via telefoon of e-mail;
  • Onze medewerkers zijn klachtenvrij. Mocht een medewerker klachten krijgen, zal hij/zij direct worden verzocht om naar huis te gaan.
  • Heeft u de komende tijd een afspraak en heeft u klachten? Wij verzoeken u dan telefonisch contact op te nemen. Wij kunnen uw afspraak verzetten of uw auto kosteloos ophalen.
  • Wij verzoeken u betalingen zo veel mogelijk elektronisch te voldoen.
  • Graag geen andere sleutels dan alleen uw autosleutels af te geven.

  • Desinfectie maatregelen:
  • Deurgrepen, stuurwielen, versnellingspoken, handremmen en sleutels worden ontsmet. Dit gebeurd zodra u uw auto brengt en opnieuw als u uw auto ophaalt. En geldt ook voor leen- en huurauto’s en voertuigen waarin proefritten worden gemaakt.

  Extra service
  Kunt of durft u de deur niet uit, dan kunnen wij uw auto kosteloos bij u ophalen en weer terug brengen. Vanzelfsprekend zullen wij dan ook de desinfecterende handelingen verrichten.

  Met vriendelijke groet,
  Autobedrijf Kooy

Airco Service

Distributieriem

Dit is een essentieel onderdeel van de motor van uw auto. Het zorgt voor de juiste timing van de motor en voor een verbinding tussen de draaiende delen van het onder en het bovendeel van de motor. Dit onderdeel zit op een moeilijk bereikbare plaats aan de voorkant of zijkant van uw motor en wordt afgeschermd met een kunststof of aluminium behuizing. 

De distributieriem is niet onderhoudsvrij,en iedere auto fabrikant heeft daar een andere vervangingstermijn voor. Vervangingstermijn van dit onderdeel wordt altijd aangegeven door een x aantal gereden kilometers en of een x aantal jaren. Daar waar de ene fabrikant 60.000 kilometer of 5 jaar hand teert is bij de andere fabrikant 150.000 km of 10 jaar van toepassing, belangrijk is het om de eerst van toepassing zijnde vervangingsadvies op te volgen en zo ernstige motorschade te voorkomen.

Het vervangen van zo,n distribuitie riem is een specialisten werk waar tevens speciaal afstel en blokkeer gereedschap voor nodig.

Distributieketting

Sommige meestal wat moderne auto,s gebruiken i.p.v een distributiesnaar een distributieketting. Dit is in de regel veel bedrijf zekerder en zou een auto leven lang mee moeten en kunnen gaan. Helaas komen wij steeds vaker in onze werkplaats tegen dat deze kettingen in de loop der jaren gehorig gaan worden of dat zo,n ketting uitrekt. Dit is waarneembaar door meestal een ratelend geluid bij de koude start wat veroorzaak wordt door te laat onderhoud of gebruik van de verkeerde olie viscositeit.

Het is bij voertuigen met een distributie ketting handig u goed te laten informeren wanneer u auto weer een onderhoudsbeurt nodig heeft en welk type olie er in uw auto moet om zo een kostbare reparatie te voorkomen.

Wilt u weten wanneer u distributieriem vervangen dient te worden?

Wij kunnen dat voor u nazien en in adviseren. Wij hebben alles in huis om deze reparatie vlot en vakkundig voor u uit te voeren. Uiteraard worden de oude onderdelen bewaard en desgewenst aan u getoond. Ook wordt er een melding van vervanging in uw onderhoudsboekje van gemaakt.