Distributieriem
Dit is een essentieel onderdeel van de motor van uw auto. Het zorgt voor de juiste timing van de motor en voor een verbinding tussen de draaiende delen van het onder en het bovendeel van de motor. Dit onderdeel zit op een moeilijk bereikbare plaats aan de voorkant of zijkant van uw motor en wordt afgeschermd met een kunststof of aluminium behuizing. 

De distributieriem is niet onderhoudsvrij,en iedere auto fabrikant heeft daar een andere vervangingstermijn voor. Vervangingstermijn van dit onderdeel wordt altijd aangegeven door een x aantal gereden kilometers en of een x aantal jaren. Daar waar de ene fabrikant 60.000 kilometer of 5 jaar hand teert is bij de andere fabrikant 150.000 km of 10 jaar van toepassing, belangrijk is het om de eerst van toepassing zijnde vervangingsadvies op te volgen en zo ernstige motorschade te voorkomen.

Het vervangen van zo,n distribuitie riem is een specialisten werk waar tevens speciaal afstel en blokkeer gereedschap voor nodig.

Distributieketting
Sommige meestal wat moderne auto,s gebruiken i.p.v een distributiesnaar een distributieketting. Dit is in de regel veel bedrijf zekerder en zou een auto leven lang mee moeten en kunnen gaan. Helaas komen wij steeds vaker in onze werkplaats tegen dat deze kettingen in de loop der jaren gehorig gaan worden of dat zo,n ketting uitrekt. Dit is waarneembaar door meestal een ratelend geluid bij de koude start wat veroorzaak wordt door te laat onderhoud of gebruik van de verkeerde olie viscositeit.

Het is bij voertuigen met een distributie ketting handig u goed te laten informeren wanneer u auto weer een onderhoudsbeurt nodig heeft en welk type olie er in uw auto moet om zo een kostbare reparatie te voorkomen.

Wilt u weten wanneer u distributieriem vervangen dient te worden?

Wij kunnen dat voor u nazien en in adviseren. Wij hebben alles in huis om deze reparatie vlot en vakkundig voor u uit te voeren. Uiteraard worden de oude onderdelen bewaard en desgewenst aan u getoond. Ook wordt er een melding van vervanging in uw onderhoudsboekje van gemaakt.


Share